ALİ TEZEL

ALİ TEZEL ÖDÜLLE TAÇLANDIRILDI

ALİ TEZEL ÖDÜLLE TAÇLANDIRILDI

Türk  Böbrek Vakfı tarafından ‘’HALKIN SOSYAL GÜVENLİK UZMANI’’  unvanı olan ALİ TEZEL  Halkımızı ‘’SOSYAL GÜVENLİK’’alanında bilinçlendirmesinden dolayı plaket ile ödüllendirilmiştir.

Son iki yıldır TV Ekranlarında halkın bilinçlendirmesi yönünde engelle karşılaşsa da Sosyal Medya da takipçileri ile Sosyal Güvenlik alanındaki gelişmeleri , güncel yorumlamaları ile halkla bütünleşiyor.

Ali Tezel koordinatörlüğünde düzenlenen Halkın Sosyal  Güvenliği mezunları bir çok vatandaşımızı aydınlatıyor.

Son sertifika programı ile 500 yakın öğrenci Sosyal Güvenlik Müşavirliği yapabilecek seviyede olup ,şu anda 150 ‘ye yakın bu işle ilgilenen öğrencileri bulunuyor.

Ali Tezel bu işin bir meslek dalı olması için ilk ayağı Derneğin kurulmasında öncülük etmiş , şu anda Onursal Başkanıdır.

ALİ TEZEL ÖDÜLÜ NEDEN HAK ETMİŞTİR

Sosyal Güvenlik Dünyasında akademik anlamda kitaplar,hakemli dergilerde makaleler,günlük gazetelerde yazıları ile çalışanları ve işverenleri aydınlatmıştır.
Çalışma hayatı boyunca bulunduğu her basamağa kendi emeği ile gelen araya torpil sokmayan kişiliği ile tanınmıştır.

‘’Kır Saçlı Şövalye’’ unvanı da kendisine verilmiştir.

Dik durmuş ,bildiği doğruları söylemiş.

Dönemin sözcüsü olmamış ,halkın sözcüsü olmuştur.

09.09.1999 Tarihinden sonra 4447 sayılı Yasa ile Sosyal güvenlikteki değişiklikler,2003 Yılında İş Hukukunda ortaya çıkan değişiklikler,2006 yılından sonra SS ve GSSK yapılan düzenlemeler ile çalışanların hakları genişleyeceğine IMF doğrultusunda daraltılmıştır.
İşte Halkın Sosyal Güvenlik alanında Kahramanı olan Ali Tezel’in yazıları rehber olmaya başlamıştır.
Sosyal güvenlik uygulamalarında reform yaptık diyenler.5510 sayılı Yasa ile çalışanları ve işverenleri karmaşık bir sigortacılık yapısına mahkum etmiştir.

Kurum çalışanları da yönetmelik,tebliğ ve genelgelerle kafa karışıklıkları giderilmemiştir.

Genelgeler ise adeta Kanununa aykırı düzenlemelere yer verilmesine rağmen ,köşesinde bu uygulamaları daima eleştirmiştir.

Ali Tezel sorumlu bir gazeteci olarak kanunun aksayan yönlerini halkla paylaşarak , sosyal güvenlik alanında yeni yapılandırmalara ihtiyaç duyulmuştur.
Bundan dolayı bir çok yasal düzenleme yapılmıştır.
Halk ona güvenmiş,Kurumun hatalı bir çok uygulamasına son verdirmiştir.

Sosyal Güvenlik Müşavirlerini  yetiştirdiği sertifika programında Baş Müfettişlik günlerinde olduğu gibi göreve yeni atanan Müfettiş Yardımcılarına nasıl anlatılırsa aynı ciddiyetle bu konuda eğitim alan Sosyal Güvenlik Müşavirleri ile paylaşmıştır.

Beynindeki bilgiler toprak olmaması adına geniş halk kitlerine ulaştırmıştır.

Ödül verilirken tabi ki onun tüm çalışanları ve toplumu yakından ilgilendiren , çalışma hayatındaki yeni düzenlemelere dair objektif bilgilendirici tutumundan dolayı   layık görülmüştür.
Sorumlu haberci ve gazeteci olan Ali Tezel’in yandaş olmadan objektif habercilik tutumu bu ödülleri kazandırıyor.

Çalışanların Kır Saçlı Şövalyesi  olduğu müddetçe haksızlığa uğramayacaklardır.

Ali Tezel halkın yanında yer aldıkça  Çalışanın,Emeklinin,Dul ve Yetimlerine hakkını aramaya devam edecek , Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik Dünyasında Halkın Kahramanı olarak altın harflerle anılacaktır.

 

VEDAT İLKİ

vedat.uzman@gmail.com

Exit mobile version