PÜR DİKKAT DİKKAT COVİD-19 HER AN HIZLA ARTABİLİR

6 Ocak 2021

Vakaların azaldığını birazcıkta havaların iyi gittiğini görenler aman ha tedbirlerde gevşemeyin.

İnsanoğlu bir yandan aşı atağı yaparken, bir yandan da virüs depar attı, hızlı bulaşan tipe dönüştü.

İngiltere’te günlük yeni vaka 60.000i ölümler günlük 1.000’i aşmış durumda, Dünya genelinde bir gerilemeden söz edilebilse de Amerika günlük vakalarda 225 binin üzerinde ve en çok ölüm görülen ülke olma özelliğini sürdürüyor.

Yeni veya mutosyonlu Covid-19’un yayılma hızı adeta aşılamalar ile yarışır gibi.

Biz temel üç kuraldan maske ve hijyen konusunda yüksek not alabilsekte şu sosyal mesafe var ya işte o bizi yakıyor.

Mutasyonun çok kısa sürede ülkemizi etkisi altına alması ve patır patır  binlerce yeni hastamızın olması çok korkulması gereken bir durum.

Ne olur önlemlere daha çok uyalım, biliyoruz, hep sıkıldık, çok sıkıldık, aşı geldi kısa zamanda biz de başlarız. Dünya yeni yılda aşı sayısında bugün itibari ile  15 milyonu geçmiş durumda, haftaya bu on gün içinde 45-50 milyon aşıdan ay sonunda ise 200 milyon aşılı insandan söz edebiliriz. Dünya nüfusu içinde büyük bir sayıya erişilmese de hastalığın en çok görüldüğü ülkelerde ciddi bir sayı ve bulaşmaları daha az sayıda göreceğiz.

Kış kuzey yarım kürede güney yarım küre daha az sayıda vaka veriyor, ölümler daha az.

Bir yolunu bulup açık havada bulaşın azalacağı bahar sonlarına erişmeliyiz.

Şimdi bir tek çare var korunmak özellikle sosyal mesafeye pür dikkat uymak.

Hissiyatım tehlike geliyor. Gevşemeyelim. Bulaş şu an en çok yakınlardan geliyor. Soğukta olsa ne olur maske ve mesafeye uyalım, sokağa çıkılan zamanda dahi olsa ister zarar görmekten ister zarar vermekten korkalım, tedbirlere hem uyalım hem daha çok dikkatli olalım.

Ülkemizin en önemli gücünün insan gücü  olduğunu hatırlayıp, en önemli özelliklerimizden insan canlısı olma özelliğimizi azıcık bastıralım, şu virüs denen şeyden kurtulana kadar.